U3F1ZWV6ZTUwMzQzMzc3MDA2NDAwX0ZyZWUzMTc2MDk1NTQ1MDg5NQ==

طريقة عمل الكريب وطريقة عمل كريب الدجاج والشاورمة


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 


ازيكم يا أحلى بنات النهاردة جايبة لكم طريقة عمل الكريب وكريب الدجاج بالشاورمة كمان يللا نشوف هنعمله ازاي 




كريب الشاورمة بالدجاج
 


المقادير:

200 جم من الدجاج
· 20 جم من الملح
· 20 جم من الفلفل
· 40 جم من المخللات
· 30 جم من الطماطم
· 20 جم من البصل
· 20 جم من المايونيز
· 20 جم من معجون الثوم المشوي
· 20 جم من البقدونس

خلطة التتبيلة
· 60 جم من الليمون
· 30 جم من البهارات
· 20 جم من الملح
· 10 جم الثوم
· 20 مل من زيت الزيتون

الكريب
· 60 جم من الطحين
· 30 جم من الكريمة اللباني
· 10 مل من زيت الذرة
· 5 جم من الملح
· 1 بيضة

· 100 مل من الحليب


الطريقة:


الكريب
- يوضع الطحين في إناء ويخلط مع الحليب والكريمة اللباني والبيض.
- تمسح مقلاة غير لاصقة بمنديل مبلل بزيت الذرة.
- توضع المقلاة على نار هادئة، ثم يتم صب عجينة الكريب حتى تكون طبقة رقيقة من الكريب تغطي سطح المقلاة.
- بمجرد ظهور فقاعات على سطح قطعة الكريب تقلب على الجهة الأخرى.
- تطفء النار بعد 30 ثانية من تقليب الكريب.

الشاورمة
- يخلط الليمون في وعاء آخر مع زيت الزيتون والثوم وخليط من البهارات، ثم توضع شرائح الدجاج في هذا الخليط لتتبل.
- يشوح الدجاج على النار حتى ينضج الدجاج، ثم يضاف البصل والطماطم والبقدونس الطازج، وترفع من على النار.

للتقديم
- يتم خلط المايونيز مع معجون الثوم المشوي، ثم يفرد على سطح الكريب.
- توضع كمية كبيرة من الشاورمة على الكريب، ثم يلف الكريب.
- للتقديم: يوضع الكريب في طبق للتقديم
 

ودي بقى طريقة تانية لعمل الكريب العادي 


المقادير
- كوب لبن
- كوب دقيق
- بيضة
- ربع ملعقة ملح .. ولو الكريب حلو يبقى سكر
- شوية زيت

طريقة التحضير

- اول حاجة تنخلي الدقيق والملح فى طبق كبير للعجن
حطيالبيضة وشوية لبن وقلبى شوية بملعقة خشبية أفضل
- حطي شوية لبن كمان وقلبى لغاية ما تبقى عجينة ناعمة
- حطي الزيت وبقية اللبن وقلبى كمان لحد ما تبقى ناعمة
- بعد كدة تسيبي العجينة لمدة ساعة فى الهوا
- بعد كدة هتجيبي صينية أو طاسة تيفال و تحطي فيها شوية زيت
- وتحطي العجينة بالمقاس اللى انتي عاوزاه
- و تستنى لحد ما يتحمر القعر شوية .
ولو عاوزة تعملي سوسيس هتعملي الكلام ده
- بعد ما تحطي العجينة واتعملت خلاص هتحطي شوية جبنة رومى عليها لو مش بتحبيها بلاش
- وبعدين هتحطي السوسيس أو أي اكل انتي عاوزاه يعني لحمة مفرومة او خضار اي حاجة
- بعد كدة هتحطي المايونيز وبعديه الكاتشب على طريقة التوزيع
- وتسيبيه على النار لحد ما يستوى بعد كدة تلفي العجينة او الساندوتش
طبعا هتقولي ازاي بصي يا ستي
- العجينة فى الأول تخليها مفرودة وهتحطي عليها الاكل كله اوكى بعد كدة اتنيها نصين واتنيها كمان لتبقى على شكل ربع يعني مثلثة كده.
- و ممكن تحطيها شوية فى الفرن عشان تمسك كويس لو حبيتي يعني
بس حاسبي واوعي تنسيه لأنه بيتحرق بسرعة 

وبالهنا والشفا يا قمرات 
تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق

إرسال تعليق

الاسمبريد إلكترونيرسالة